Zadenbank

Okee, eerlijk toegegeven, het is geen zadenbank zoals die op de Noordpool, met een enorme collectie zaden diep onder de grond in een bunker. Of de Millennium Seed Bank in Wakehurst, vlakbij Londen.
Maar het is wel een regionale zadenbank met diverse soorten kruiden, bloemen, groenten, bomen en wilde planten. En ze wordt continu uitgebreid.

Waarom een zadenbank?

Natuurrampen en door de mens veroorzaakte rampen kunnen op een gegeven moment de oorzaak zijn van de verdwijning van sommige plantensoorten. Maar ook de ontbossing voor het bouwen van huizen, ruimtes om te cultiveren en vee te houden zijn een oorzaak dat de diversiteit van de vegetatie afneemt. En niet onbelangrijk, veel zaden zijn genetisch gemodificeerd. Veel planten worden daardoor met uitsterven bedreigd. Daarom is het belangrijk een groot aantal van bepaalde soorten te behouden. Het behoud van biodiversiteit kan worden gedaan door middel van zaadopslag. Op deze manier hopen we de planeet een beetje te helpen.

Help dus mee de diversiteit te vergroten. Heb je zaden over? Doneer ze in onze zadenbank. Maar neem er ook gerust zaden uit die je zelf wilt zaaien. Kom dus snel een kijkje nemen in onze zadenbib 🙂.

Het plantenasiel is open op maandag, woensdag en vrijdag (telkens van 13u tot 17u) en op zaterdag (van 11u tot 16u).

Reacties zijn gesloten.