Over plantenasiel PlantAardig

Het plantenasiel bestaat sinds eind 2017. Het plantenasiel heeft op meerdere plaatsen haar activiteiten, dankzij medewerking van De TISP (Technisch Instituut in Mol) en de bibliotheek in De Kruierie (Balen). Verder vind je ons regelmatig op markten en evenementen.

Doel van het plantenasiel is het voorkomen dat planten op de mesthoop of in de groene bak belanden. Zo verminderen we de afvalstroom en maken een vuist tegen de wegwerpcultuur. En niet onbelangrijk, voor mensen met een klein budget zijn planten nu ook heel bereikbaar geworden.

Achter de schermen zijn er veel vrijwilligers bezig hun steentje bij te dragen. Plantenasiel PlantAardig draait volledig op deze gedreven vrijwilligers. Naast hun dagdagelijkse jobs spelen zij met plezier tussenpersoon tussen ontheemde planten en hun toekomstige eigenaars. Of zoals Wanda Rieborn – de initiator van het plantenasiel – het zelf verwoordt: ”Iedereen heeft recht op een beetje groen in zijn of haar woning.

Maar het is niet enkel de verzorging van planten dat aandacht krijgt. Het plantenasiel is net als het textielatelier een bestanddeel van PimperNieuw. Waar mensen in het textielatelier hun talenten kunnen inzetten op allerhande kledingcreaties, biedt het plantenasiel een zingeving door samen aan plantjes en stekjes te werken. Mensen kruipen uit hun schulp, praten met elkaar, vinden elkaar in de gezamenlijke groene hobby. Fantastisch toch?

“Planten verbinden mensen en brengt hen bij elkaar. Mensen komen babbelen, delen informatie en tips met elkaar. En dat levert ongelooflijk veel positieve energie op.”

PimperNieuw vzw

PimperNieuw vzw biedt werk, activiteiten of een gezellig samenzijn aan mensen die niet op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen, zich er niet thuis voelen, herstellende zijn, gepensioneerd of gewoon creatief zijn.

PimperNieuw is een gezellige ontmoetingsplaats waar kennis en kunde wordt doorgegeven, aangeleerd of uitgevonden. Door te upcyclen – afgedankte materialen opnieuw een meerwaarde geven – dragen we een steentje bij aan een beter milieu. Bij PlantAardig wordt er naar hartelust gestekt en potjes of tasjes worden met jonge plantjes gevuld.

 
 

Heb je geen groene vingers, dan kun je altijd nog in het gezellige textielatelier terecht, waar er fantastische textielcreaties gemaakt worden. Het atelier is open voor iedereen, jong en minder jong, ervaren of beginnend.

 

Bekijk op de website van PimperNieuw de unieke creaties. 

Onze missies:

Maatschappelijk kwetsbare mensen een zingeving bieden door samen met plantjes en stekjes bezig te zijn

Bouwen aan een circulaire economie door hergebruik en ruilen van planten en spullen

Bijdragen aan en promoten van een duurzame, groene wereld

Ons plant- en menszijn vieren, plezier maken en elkaar leren kennen en begrijpen

Onze leef- en werkomgeving verrijken en schoonheid brengen in de betonnen jungle

Kennis overdragen en delen

Kamerplanten, zaden en groenminnende mensen samen brengen

Het fenomeen plantenasiel een zichtbare, onmiskenbare plek geven in onze wereld